Listview İmage sorunu...

Moderatörler: Atayİbrahim , ismailadar , kimiraikkonen , MehmetX , volkankorkmaz

                        
Sayfa 1 / 1[5Cevap]
Listview İmage sorunu...
Kullanıcı İçerik

kdrnnc

 
Listview İmage sorunu...
Gönderim Zamanı: 17-06-2013 12:31:23

kdrnnc

Üyelik Zamanı: 17-06-2013 12:26:05

Gönderi: 125

Puan: 682

Mrb arkadaşlar..Çalıştığım bi şirkete personel proğramı yazdım.Personellerin bazı bilgilierini  liste halinde tek tuşla göreyim dedi.bende listview kullandım hatta excele aktardım sıkıntı yok.Fakat her personelin kendine ait resmide bulunmaktadır..veritabanında resmın yolunu tutuyorum belirlediğim klasörde ise resmi tutuyorum.Şimdi listview'de bulunan personel listesine personellerin resminide aktarmam lazım.baya bi araştırdım bulamadım..yardımcı olursanz sevinirim..


1#

bjksk35

 
Ynt:Listview İmage sorunu...
Gönderim Zamanı: 18-06-2013 12:14:44

bjksk35

Üyelik Zamanı: 06-10-2006 17:58:02

Gönderi: 543

Puan: 3662

listView1.Items.Add(new ListViewItem("Added an image", imageList1.Images.Count - 1));

bunu bir dene bakalım.


TSQL

2#

kdrnnc

 
Ynt:Listview İmage sorunu...
Gönderim Zamanı: 18-06-2013 19:19:13

kdrnnc

Üyelik Zamanı: 17-06-2013 12:26:05

Gönderi: 125

Puan: 682

Deneyeceğim hocam yanlız şöyle bir şey var.Bu proğramda kayıtlı olarak 200 tane personel mevcut ve bi klasörde personele ait resimleri tutyorum.imagelist kullanmamı söylemıssnz sanırım.şimdi ben personelin 200 tane resmini image liste aktarıp ordan mı cekeceğim? birde şuan insan kaynakları devamlı personel ekliyo siliyo(Resimli).yani dinamık olması gerekıyor.benm düşüncem  Personellerin resimlerini klasörde tutuyorum sonuçta.Direk klasörden alsam listview de göstersem.. Şuan ki durum "tümünü Gör" butununa tıkladığında 200 tane personel listview'e listeleniyor.Fakat listview'in bi kolunundada personelllerin resimleri olması gerekiyor..anlıyamadım napıcağımı...


3#

kdrnnc

 
Ynt:Listview İmage sorunu...
Gönderim Zamanı: 18-06-2013 20:16:19

kdrnnc

Üyelik Zamanı: 17-06-2013 12:26:05

Gönderi: 125

Puan: 682

Kodu yazayım ben buraya daha anlaşılır olsun.

Form2 fr = new Form2();

ListViewItem lst = new ListViewItem();

lst.text=................................

lst.SubItems.Add(item.magazatamadi.ToString());

 lst.SubItems.Add(item.departmanTamAdi.ToString());

 lst.SubItems.Add(item.FullName.ToString());

 lst.SubItems.Add(item.Gorev.ToString());

 lst.SubItems.Add(item.IseGirisTarihi.ToString());

 lst.SubItems.Add(item.CalistigiSirketler.ToString());

 lst.Tag = item.PersonelID;

  fr.lstPersoneller.Items.Add(lst);

şuan bu şekilde kod çalışıyor.nokta koyduğum yerede resim olayını yapmam gerekıyor..


4#

serhatkavi

 
Ynt:Listview İmage sorunu...
Gönderim Zamanı: 16-01-2014 16:29:38

serhatkavi

Üyelik Zamanı: 16-01-2014 15:50:17

Gönderi: 2

Puan: 112

Bir tane Class Olustur Personeller icin , Bunun icerisinde DataTable Tipli Metod yazicaksin.Bu methodun icinde Veritabanindaki (Tek tablo kullandıgını farzediyorum.) Personller TAblonu(Bana kalirsa Procedurue kullan) getiriyorsun.Sonra Formun backend ine gidiyorsun orada ForumLoad a veya TümünüSec te bu methodu instance alip foreach(Datarow item in Rows) larinda geziceksin.

Verileri bu sekilde alirsan dinamik ve verimli olucaktir.


5#
Sayfa 1 / 1[5Cevap]

İşaretler & Anlamları
Kilitli Kilitli
Çözüm Kabul Edildi Çözüm Kabul Edildi
Normal Normal