Skip Navigation LinksYazgeliştir Forumları » [ARŞİV].NET Framework » Mssqlserver ado.net ile ilgili soruu

Mssqlserver ado.net ile ilgili soruu

Moderatörler: Atayİbrahim , ismailadar , kimiraikkonen , MehmetX , volkankorkmaz

                        
Sayfa 1 / 1[2Cevap]
Mssqlserver ado.net ile ilgili soruu
Kullanıcı İçerik

pinaryaz

 
Mssqlserver ado.net ile ilgili soruu
Gönderim Zamanı: 04-01-2011 22:13:48

pinaryaz

Üyelik Zamanı: 04-01-2011 22:13:48

Gönderi: 7

Puan: 153

Merhaba.Kitapevi için program yazıyorum da. Kitaplar tablomda id ,yayıneviid,
adi,yazari,fiyati,adeti,basimyili,baskisi,dili,sayfasayisi,baskiyeri,kitapkonum,barkod var yayınevleri tablomda id ad aciklama var .bir yaynevi birden fazla kitap içerdiği için böyle düşündüm
bir tane sayfam var bu sayfada kitapevine alınan kitapların
kaydı tutuluyor. kitapadi,adeti(numericupdownda tutuluyor),basimyili,dili,yayınevi,fiyatı,barkodu,baskı,sayfassayısı,kitapkonumu,baskıyeri
ve teslim tarihin yazılacağı texboxlar var
fakat yayınevini nasıl kayıt edeceğim?yardımcı olursanız sevinirim

1#

xtremend33

 
YNT:Mssqlserver ado.net ile ilgili soruu
Gönderim Zamanı: 08-01-2011 14:45:07

xtremend33

Üyelik Zamanı: 08-01-2011 14:24:25

Gönderi: 2

Puan: 110

Biraz karışık olmuş sorunuz ama dogru anladıgımı umarak cevap vermeye calısayım "nasıl kayıt edeceğim?" burda sanırım tabloya kayıtdan bahsediyorsunuz ancak tablolarınızda sanırım eksık var mesala teslim tarihi neyse ben ufak bir kayıt etkeleme ornego vereyım ancak ornegımde ms sql server kullanımı ıcındır Oncelıkle using System.Data.SqlClient; eklemeliyiz daha sonra sql bağlantı stringini oluşturuyoruz string yol="data source=SQLBAGLANTIADI;initial catalog=DATABASEADI(tabloların bulundugu);integrated security=true;"; Baglantı kuruyoruz SqlConnection baglanti=new SqlConnection(yol); baglanti AC baglanti.open(); Komut Stringini olustur string cmdText="insert into TABLOISMI(KOLONLAR) values (GİRDİLER) komut stringi olusturulurken dikkat edilmesi gereken seyler bunu için de sql bilgisi gerekiyor ama uzun bir örnek vereyim //////////////////////////////////// BU ÖRNEK: cmdText = "INSERT INTO KasaVT(MasaNo,GarsonNo,Ucret,Hesap,Zaman,Durum,Aciklama,YiyecekAdet,YıyecekUrun,IcecekAdet,IcecekUrun)" + "values (" + txtGarsonMasaNo.Text + "," + txtGarsonGarsonNo.Text + ","+ (((Int32.Parse(txtGarsonYiyecekFiyat.Text))*(Int32.Parse(txtGarsonYiyecekAdet.Text)))+ ((Int32.Parse(txtGarsonİcecekFiyat.Text))*(Int32.Parse(txtGarsonİcecekAdet.Text))))+ ",'"+"Ödenmedi"+"','"+label16.Text.ToString()+ "','"+"Hazır Değil"+"','"+txtAciklama.Text+"',"+txtGarsonYiyecekAdet.Text+ ",'"+txtGarsonYiyecek.Text+"',"+txtGarsonİcecekAdet.Text+",'"+txtGarsonİcecek.Text+"')"; ////////////////////// daha sonrada SqlCommand Komut = new SqlCommand(cmdtext, Komut.Baglanti.Close(); SON;

2#
Sayfa 1 / 1[2Cevap]

İşaretler & Anlamları
Kilitli Kilitli
Çözüm Kabul Edildi Çözüm Kabul Edildi
Normal Normal