Null değer gelince patliyor..

Moderatörler: Atayİbrahim , ismailadar , kimiraikkonen , MehmetX , volkankorkmaz

                        
Sayfa 1 / 1[6Cevap]
Null değer gelince patliyor..
Kullanıcı İçerik

hgulbicim

 
Null değer gelince patliyor..
Gönderim Zamanı: 30-09-2013 16:21:37

hgulbicim

Üyelik Zamanı: 22-08-2013 10:53:21

Gönderi: 21

Puan: 167

 

tablomun içersinde değer olduğunda oluşturdugum method calısıyor. sorunsuz... 

tablo içerisinde null değer oldugunda ise format exception hatası alıyorum. nasıl önüne geçebilirim


1#

sertunc

 
Ynt:Null değer gelince patliyor..
Gönderim Zamanı: 30-09-2013 17:38:21

sertunc

Üyelik Zamanı: 02-04-2010 12:08:18

Gönderi: 115

Puan: 1249

object sonuc = cmd2.executescalar();

if(sonuc!=null)

{

double totalprice = convert.todouble(sonuc);

}


  • "Ve her bilgi sahibinin üstünde daha iyi bir bilen vardir(Yusuf Süresi 76)"

2#

_ypbr_

 
Ynt:Null değer gelince patliyor..
Gönderim Zamanı: 30-09-2013 17:38:49

_ypbr_

Üyelik Zamanı: 05-09-2012 11:55:53

Gönderi: 63

Puan: 647

double totalPrice = cmd2.ExecueScalar() != DbNull.Value ? Convert.ToDouble(cmd2.ExecueScalar()) ? 0;


3#

beyaznet

 
Ynt:Null değer gelince patliyor..
Gönderim Zamanı: 30-09-2013 18:14:03

beyaznet

Üyelik Zamanı: 08-07-2005 19:01:09

Gönderi: 79

Puan: 761

 

double totalPrice = cmd2.ExecueScalar() != DbNull.Value ? Convert.ToDouble(cmd2.ExecueScalar()) ? 0;

 

Bu yanlış bir kullanım olur, aynı kodu iki defa işletmiş olursunuz. Değişkene atıp değerini kontrol etmek daha mantıklı görünüyor. Aşağıdaki gibi

object sonuc = cmd2.executescalar();
if(sonuc!=null)
{
	double totalprice = convert.todouble(sonuc);
}



Bu kayıt beyaznet tarafından 30-09-2013 18:14:42 tarihinde düzenlendi.
4#

serkan1987

 
Ynt:Null değer gelince patliyor..
Gönderim Zamanı: 30-09-2013 20:57:09

serkan1987

Üyelik Zamanı: 24-07-2011 16:50:43

Gönderi: 840

Puan: 5879

en güzeli nullable değişken kullanmak, o yüzden

 

double totalPrice=... satırını

double? totalPrice=.. yaparsan sorunun çözülür ancak bu değişkeni kullanacağın yerde

if(totalPrice!=null) denetimini uygula derim,aksinde tekrar bozulur program.


Kişisel Blog Sayfam

http://www.serkancamur.com

5#

_ypbr_

 
Ynt:Null değer gelince patliyor..
Gönderim Zamanı: 30-09-2013 23:31:58

_ypbr_

Üyelik Zamanı: 05-09-2012 11:55:53

Gönderi: 63

Puan: 647

haklısınız fakat düzenlemeye üşendim ((: vaktim yoktu. doğru kullanım sizinki gibi olmalı


Bu kayıt _ypbr_ tarafından 30-09-2013 23:32:32 tarihinde düzenlendi.
6#
Sayfa 1 / 1[6Cevap]

İşaretler & Anlamları
Kilitli Kilitli
Çözüm Kabul Edildi Çözüm Kabul Edildi
Normal Normal