Skip Navigation LinksYazgeliştir Forumları » [ARŞİV]ASP.NET » Onmouseover Asp.net
                        
Sayfa 1 / 1[5Cevap]
Onmouseover Asp.net
Kullanıcı İçerik

ofkeli82

 
Onmouseover Asp.net
Gönderim Zamanı: 19-09-2011 23:20:56

ofkeli82

Üyelik Zamanı: 19-09-2011 23:17:18

Gönderi: 2

Puan: 107

Partial Class _Default
    Inherits System.Web.UI.Page

    Sub cagir()
        Label2.Text = "DENEME YAZISI"
    End Sub


    Protected Sub Page_Load(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Me.Load
        label1.Attributes.Add("onmouseover", "cagir()")
    End Sub
End Class

 

Bu şekilde cagir() yordamını çağıramıyoruz anladığım kadarıyla. ama bu mantıkta birşeyler vardır diye düşünüyorum.Epey araştırma yaptım java ile ilgili döküman var fakat ben java hiç bilmiyorum.Bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum ama artık nerde yanlış yapıyorum göremedim. Yardmcı olursanız sevinrim.


1#

thongkum

 
Ynt:Onmouseover Asp.net
Gönderim Zamanı: 24-09-2011 10:28:47

thongkum

Üyelik Zamanı: 14-09-2011 13:40:32

Gönderi: 81

Puan: 671

Merhaba,

Sub cagir()
        Label2.Text = "DENEME YAZISI"
End Sub

Burdaki fonksiyonu bu şekilde değil de JavaScript olarak yazmayı denersen sorun çözülecektir diye düşünüyorum.

İyi çalışmalar...


2#

thongkum

 
Ynt:Onmouseover Asp.net
Gönderim Zamanı: 24-09-2011 10:49:05

thongkum

Üyelik Zamanı: 14-09-2011 13:40:32

Gönderi: 81

Puan: 671

Şöyleki :

<script type="text/javascript">
        function cagir() {
            document.getElementById("Label2").innerText = "DENEME YAZISI";
         }
</script>

Bu şekilde kodun istediği gibi olacaktır.


3#

ofkeli82

 
Ynt:Onmouseover Asp.net
Gönderim Zamanı: 25-09-2011 12:36:36

ofkeli82

Üyelik Zamanı: 19-09-2011 23:17:18

Gönderi: 2

Puan: 107

İlginiz için teşekkürler. Fakat java bilmiyorum, yukarıda verdiğim bir örnekti. Ben fonksiyon içerisinde mesela bir webchart ile grafik işlemleri yapacağım. Sub içerisinde webchart nesnesi oluşturuacağım ve veritabanından gelen verileri grafiğe aktaracağım. Problem burda zaten, bu bahsettiğim işlemleri asp.net ile click olayında yapabiliyorum ama maksadırm onmouseover ile yapmak. Ayrıca java bilmediğim için grafik işlemlerini filan yapmam şuan için mümkün değil. Öğrenmeye kalksam da aylarımı alır herhalde ki o da küçük bir ihtimal.

 

Özet olarak ben fare bir nesnein üzerine gelince asp.net de visual basic ile yazdığım kodları çalıştırmak istiyorum...

Tekrardan teşekkür ediyorum. Sanırım bu işin içinden çıkamayacağım.


4#

thongkum

 
Ynt:Onmouseover Asp.net
Gönderim Zamanı: 26-09-2011 09:31:09

thongkum

Üyelik Zamanı: 14-09-2011 13:40:32

Gönderi: 81

Puan: 671

Java ve JavaScript farklı şey.Java bilmene gerek yok bunun için.Biraz araştırıp javascript ile sorunu halledebilirsin sanırım.

Kolay gelsin...


5#
Sayfa 1 / 1[5Cevap]

İşaretler & Anlamları
Kilitli Kilitli
Çözüm Kabul Edildi Çözüm Kabul Edildi
Normal Normal