Sayfa 1 / 1[7Cevap]
Stok Kontrol
Kullanıcı İçerik

zynlgrglu

 
Stok Kontrol
Gönderim Zamanı: 22-05-2013 14:58:46

zynlgrglu

Üyelik Zamanı: 14-05-2013 21:45:00

Gönderi: 40

Puan: 282

S.a, Benim bir sorum olacak, Final sınavı için Kuyumculuk projesiyle meşgulüm. Herşey çok iyi ama siparis kısmını yapamadım. Yani Siparis Geldiğinde stokdan kaç adet siparis ettiyse o kadar düşecek yardım edebilir misiniz?


''Lise ; üçüncü dünya ülkelerindeki kümes çiftlikleriyle federal hapishanelerin en tipik yönlerini bünyesinde bir araya getiren kendi içinde küçük bir dünya . Kimseyi öldürmeden mezun olmam bir mucize.'' Dexter Morgan.

http://csharpornek.blogspot.com/ 

 

1#

php_fan

 
Ynt:Stok Kontrol
Gönderim Zamanı: 22-05-2013 15:45:15

php_fan

Üyelik Zamanı: 22-05-2013 15:39:36

Gönderi: 5

Puan: 129

öncelikle aspyle mi yazıyorsun  yoksa php mi ?? çokta önemli değil aslında ama daha fazla yardımcı olabilmek açısından sordum. Ayrı bir fonksiyon içerisinde urun id sini alan ve idye göre urunun stok adedini sonduren bir yapı olacak. fonksiyon içerisinde gelen id ye göre mysql ya da mssql vs ne kullanıyorsan sorgusunu yazıp urunun stok adedini al. ve once kontrol et, eger stok adedi, musterinin talep ettiğinden fazlaysa hata mesajı versin değilse stok adedi - musterinin talep ettiği adet = yeni stok adedi. ve bu yeni değeri tabloya update et.


2#

zynlgrglu

 
Ynt:Stok Kontrol
Gönderim Zamanı: 22-05-2013 18:00:31

zynlgrglu

Üyelik Zamanı: 14-05-2013 21:45:00

Gönderi: 40

Puan: 282

C#, Access veritabanına göre anlatırsan sevinirim.


''Lise ; üçüncü dünya ülkelerindeki kümes çiftlikleriyle federal hapishanelerin en tipik yönlerini bünyesinde bir araya getiren kendi içinde küçük bir dünya . Kimseyi öldürmeden mezun olmam bir mucize.'' Dexter Morgan.

http://csharpornek.blogspot.com/ 

 

3#

php_fan

 
Ynt:Stok Kontrol
Gönderim Zamanı: 22-05-2013 18:19:24

php_fan

Üyelik Zamanı: 22-05-2013 15:39:36

Gönderi: 5

Puan: 129

access veritabanı kullanmadım ama mantık aynı değişen birşey yok hatta C#ta çok daha kolay. tek yapman gereken urun idsine göre veritabanından stok adedini çekmek ve veritabanında bu değeri guncellemek. Birde sepet mantığında, kullanıcı urun adedini guncelleyebilmeli ancak bu stoktaki urun miktarından fazla olmadığı kontrol edilmeli.

int urunadedi(int urunid){

string sorgu="select * from urunler where id="+urunid;

    OleDbCommand cmd = newOleDbCommand(sorgu, cn);

OleDbDataReader reader = cmd.ExecuteReader();

reader.read();

     if ( reader.HasRows){

int adet = convert.toint32(reader.getvalue(buraya stok adedi urun tablosunda kacıncı kolondaysa o kolunun numarasını yazıcaksın));

return adet; // bu sekilde id sini verdiğimiz urunun stok adedini aldım

}

 

syntaxta hata olabilir yazarken kontrol edersin


4#

zynlgrglu

 
Ynt:Stok Kontrol
Gönderim Zamanı: 22-05-2013 19:29:03

zynlgrglu

Üyelik Zamanı: 14-05-2013 21:45:00

Gönderi: 40

Puan: 282

yapamadım :S


''Lise ; üçüncü dünya ülkelerindeki kümes çiftlikleriyle federal hapishanelerin en tipik yönlerini bünyesinde bir araya getiren kendi içinde küçük bir dünya . Kimseyi öldürmeden mezun olmam bir mucize.'' Dexter Morgan.

http://csharpornek.blogspot.com/ 

 

5#

php_fan

 
Ynt:Stok Kontrol
Gönderim Zamanı: 22-05-2013 21:35:59

php_fan

Üyelik Zamanı: 22-05-2013 15:39:36

Gönderi: 5

Puan: 129

yazdığın kodları ve aldığın hatayı paylaş o şekilde düzeltmeye calışayım


6#

zynlgrglu

 
Ynt:Stok Kontrol
Gönderim Zamanı: 22-05-2013 22:57:58

zynlgrglu

Üyelik Zamanı: 14-05-2013 21:45:00

Gönderi: 40

Puan: 282

şuan delphiyle aynı projeyi ypyrm yani 3 aynı dilde yapmam gerekiyor. C#, delphi ve ASP.nette diğer 2sini biteryim tekrar dönücem buna teşekkürler bu arada. 


''Lise ; üçüncü dünya ülkelerindeki kümes çiftlikleriyle federal hapishanelerin en tipik yönlerini bünyesinde bir araya getiren kendi içinde küçük bir dünya . Kimseyi öldürmeden mezun olmam bir mucize.'' Dexter Morgan.

http://csharpornek.blogspot.com/ 

 

7#
Sayfa 1 / 1[7Cevap]

İşaretler & Anlamları
Kilitli Kilitli
Çözüm Kabul Edildi Çözüm Kabul Edildi
Normal Normal