Skip Navigation LinksYazgeliştir Forumları » [ARŞİV]İş Zekası » devc++ da bi şart satırı hatası

devc++ da bi şart satırı hatası

Moderatörler: Atayİbrahim , ismailadar , kimiraikkonen , MehmetX , volkankorkmaz

                        
Sayfa 1 / 1[2Cevap]
devc++ da bi şart satırı hatası
Kullanıcı İçerik

ozhan1

 
devc++ da bi şart satırı hatası
Gönderim Zamanı: 26-04-2009 04:59:34

ozhan1

Üyelik Zamanı: 26-04-2009 04:56:41

Gönderi: 39

Puan: 349

kolay gelsin arkadaşlar basit 2 takımlık tek maçlık bir lig fisktürü ödevim ardı yaptım ama şart satırlarında else if lerimn odluğu kısımda program hata gösteriyor kodlamada bir yanlış olduğunu düşünüyorum eğer algoritmasında da hata varsa yardımcı olursanız sevinirim işte program ..........


#include<iostream.h>
#include<conio.h>
main()
{
      int G,M,B,AT,YE,AVE,AVD,P,AT1,AT2;
       {cout<<"gs-bjk  maci icin lutfen skoru giriniz"<<"\n"<<"gs:";
       cin>>AT1;
       cout<<"\n"<<"bjk:";
       cin>>AT2;
       AVE=AT1-AT2;
       AVD=AT2-AT1;
       cout<<"\n"<<"TAKİM"<<" "<<"G"<<" "<<"M"<<" "<<"B"<<" "<<"A"<<" "<<"Y"<<" "<<"AV"<<" "<<"P";}
       {if (AT1>AT2)
       {
       cout<<"\n"<<"GS   "<<" "<<"1"<<" "<<"0"<<" "<<"0"<<" "<<AT1<<" "<<AT2<<" "<<AVE<<"  "<<"3";
       cout<<"\n"<<"BJK  "<<" "<<"0"<<" "<<"1"<<" "<<"0"<<" "<<AT2<<" "<<AT1<<" "<<AVD<<"  "<<"0";
       }
       }     
       {else if (AT1==AT2)
       {
       cout<<"\n"<<"GS   "<<" "<<"0"<<" "<<"0"<<" "<<"1"<<" "<<AT1<<" "<<AT2<<" "<<AVE<<"  "<<"1";
       cout<<"\n"<<"BJK  "<<" "<<"0"<<" "<<"0"<<" "<<"1"<<" "<<AT2<<" "<<AT1<<" "<<AVD<<"  "<<"1";
       }
       }
       {
       else if (AT2>AT1)
       {
       cout<<"\n"<<"BJK  "<<" "<<"1"<<" "<<"0"<<" "<<"0"<<" "<<AT2<<" "<<AT1<<" "<<AVD<<"  "<<"3";
       cout<<"\n"<<"GS   "<<" "<<"0"<<" "<<"1"<<" "<<"0"<<" "<<AT1<<" "<<AT2<<" "<<AVE<<"  "<<"0";
       }
       }
       getch();
       }


1#

vercetti

 
YNT:devc++ da bi şart satırı hatası
Gönderim Zamanı: 13-04-2010 21:59:07

vercetti

Üyelik Zamanı: 13-04-2010 21:52:51

Gönderi: 3

Puan: 115

Kontrol yapılarında Blok kullanımlarına dikkat etmelisiniz.Ayrıca koşulların sonunda 'else' komutu eklenmesi daha uygundur.Derleme esnasında derleyici zaten,AT1 >>

2#
Sayfa 1 / 1[2Cevap]

İşaretler & Anlamları
Kilitli Kilitli
Çözüm Kabul Edildi Çözüm Kabul Edildi
Normal Normal