Skip Navigation LinksYazgeliştir Forumları » ADO.Net » reader kullanımı hakkında

reader kullanımı hakkında

Moderatörler: Atayİbrahim , ismailadar , kimiraikkonen , MehmetX , volkankorkmaz

                        
Sayfa 1 / 1[4Cevap]
reader kullanımı hakkında
Kullanıcı İçerik

fasu42

 
reader kullanımı hakkında
Gönderim Zamanı: 26-08-2013 06:14:11

fasu42

Üyelik Zamanı: 11-06-2013 15:15:46

Gönderi: 30

Puan: 162

Readerı kullanırken read metodu ile tüm satırları okumak yerine hangi satırı okuyacağını benim seçmem mümkün mü? Bir de taplodaki toplam satır sayısına nasıl ulaşabilirim? Kolay Gelsin.


1#

hpeker

 
Ynt:reader kullanımı hakkında
Gönderim Zamanı: 26-08-2013 10:36:06

hpeker

Üyelik Zamanı: 27-04-2013 13:21:47

Gönderi: 7

Puan: 140

istediğin satırı istiyorsan ve bu tek satır ise reader yerıne scaler var onu kullan  

 

Taplodaki toplam satır sayısana

select  count(*) from tablo sql komutu ile ulaşabilirsin.


2#

ches61

 
Ynt:reader kullanımı hakkında
Gönderim Zamanı: 26-08-2013 13:21:44

ches61

Üyelik Zamanı: 30-06-2012 11:14:16

Gönderi: 134

Puan: 936

Alıntı: fasu42 26-08-2013 06:14:11

Readerı kullanırken read metodu ile tüm satırları okumak yerine hangi satırı okuyacağını benim seçmem mümkün mü? Bir de taplodaki toplam satır sayısına nasıl ulaşabilirim? Kolay Gelsin.

Reader yerine 

 

yine command ı , ExecuteScalar ile çekip bunu  string bir değere ya da int bir değere aşağıdaki mantıkla atayabilirsin.

 

int x = (int32) cmd.ExecuteScalar() ;

Command cümleciğin hpekerin ki gibi olmalı  = Select count(*) from tablo

3#

fasu42

 
Ynt:reader kullanımı hakkında
Gönderim Zamanı: 27-08-2013 18:10:28

fasu42

Üyelik Zamanı: 11-06-2013 15:15:46

Gönderi: 30

Puan: 162

Arkadaşlar bildiğim kadar ile scalar tek alan getiriyor bana satır komple lazım aklıma en yatkın sorguda tek satır çekip readerla kullanmak geliyor.


4#
Sayfa 1 / 1[4Cevap]

İşaretler & Anlamları
Kilitli Kilitli
Çözüm Kabul Edildi Çözüm Kabul Edildi
Normal Normal